Blog

Blaze by Stephen King - Review

14.10.2013 06:33

   Inainte sa incep, vreau sa precizez ca nu folosesc diacritice si cuvantul recenzie..nu-mi place cum suna, review e perfect, si nu am de gand sa fac rezumate ale cartilor fiindca ce rost ar mai avea? Eu vreau sa conving oamenii ca aceste carti sunt bune pentru a impartasi si ei cu mine sentimentele pe care ti le trezesc. "Bune" este mult spus.. de fapt, genul lor. Vreau sa isi dea seama daca este sau nu genul lor pentru ca mai apoi sa decida daca merita sau nu citita.

   "Blaze" a fost una din cele 6 romane de Stephen King pe care le-am primit de Paste. Pe vremea aceea eram innebunita dupa King si devoram romane intregi, uitand sa mai dorm, mananc etc. Oh, aproape am uitat sa precizez, romanul este scris sub numele Richard Bachman..desi in editiile noi este precizata adevarata identitate a autorului.

   Revenind la carte, pentru cei care au mai citit romane ale acestui autor sau macar au auzit de el, poate fi destul de socant.. cel putin pentru mine cu siguranta a fost. Obisnuita cu scenele in care stai cu sufletul la gura, nestiind daca in urmatorul minut personajele vor mai fi sau nu in viata, cu scene sangeroase si infricosatoare la care oricat de curajos ai fi ti se face pielea de gaina, "Blaze" a fost un adevarat soc. "Blaze" este un roman in care se urmareste psihologia unui om ce sufera de gigantism si in urma traumei suferite in copilarie, devine incet la minte. Trece prin tot felul de situatii, ajungand sa fie folosit de hoti datorita staturii lui impunatoare si IQ-ului redus, nefiind nevoie sa imparta in mod egal "prada". Prin intermediul partenerilor de jaf din perioada respectiva, il cunoaste pe George, un expert in arta furtului, cu care ramane de atunci inainte, calatorind, locuind si mai ales furand impreuna. Intr-o anumita imprejurare, George este ucis si Blaze este nevoit sa se descurce singur de acum inainte.

   Imbinate cu capitole in care actiunea se intampla in prezent, Blaze planuind un "jaf de milioane" si atasandu-se de o alta persoana, se regasesc capitole in care este prezentata toata viata lui Blaze, punandu-se accent pe copilaria lui nefericita si plina de neajunsuri.

   Aici sunt cateva site-uri de unde o puteti cumpara:

           https://www.nemira.ro/serie-autor-stephen-king/blaze--1411

           https://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/thriller-mystery/blaze-57832.html

Hey!

14.10.2013 06:27

   Hmmm.. nu stiu cum sa incep. Pai in primul rand sunt fata, imi puteti spune eevee (asta in cazul in care cineva CHIAR se va uita vreodata pe acest blog), sunt din Timisoara si dupa cum observati nu folosesc diacritice.. nu-mi plac mie, na, asa ca daca nu va convine treaba voastra.

   Iubesc cartile si am "inceput" acest blog cam din acest motiv.. imi placea la un moment dat sa citesc parerile si recomandarile oamenilor in materie de carti, dar cum gaseam ceva destul de apropiat gustului meu, aparea cate o carte dupa care respectivul blogger era innebunit si pe mine ma plictisea ingrozitor. Din aceste motive m-am pus aseara sa imi fac unul doar al meu. Evident ca VREAU sa am cititori pe bune dar.. nu imi fac prea multe sperante. Vreau sa spun ca sunt foarte multe bloguri despre carti mult mai bune decat al meu, dar eu ca o narcisista ce sunt, il voi considera pe al meu superior fiindca are exact cartile pe care eu le-am citit, le citesc sau urmeaza sa le citesc. Nu cred ca am cel mai sofisticat vocabular si nici nu vreau sa am, asa ca daca nu vi se pare genul vostru, asta e. Mai sunt o gramada de bloguri care asteapta sa fie vizitate.

   Acestea fiind spuse, sper sa va placa.. Ahoi! :)